NATHALIE ERICSON - mitt enkla liv !

skolan för många, starten på livet för oss andra.

Godmorgon, idag är det en ny dag, ny vecka och ett nytt skolår. Idag är det jättemånga som börjar skolan igen, och precis som mig, en hel del som inte gör det. Jag kan inte riktigt förklara i ord hur skönt det faktiskt är. Att veta att jag aldrig behöver sätta min fot i skolan igen om jag själv inte vill det. Idag börjar min lillasyster och så många andra gymnasiet, ni är nervösa och oroliga och nyfikna på hur allt kommer bli, lista ut vilka ni är och vad ni vill göra. Tro mig, det är inte lätt. Något av det. Men gymnasiet är viktigt och det går fort. Speciellt sista året, vilket jag sagt till en del kompisar, trean sprang iväg i full fart och vi hann knappt med, så stod vi där längst upp på trappan och väntade på att vi skulle få springa ut och bort till flaket för att äntligen få släppa taget om allt och ta studenten. DEN stunden, DET ögonblicket, det är precis det ni ska tänka på och hålla kvar vid när ni har det riktigt jobbigt i skolan, att dessa tre år går så läskigt fort att ni knappt hinner blinka innan allt är över.

Jag kan innerligt säga att jag väntade på att få ta studenten ända sedan jag gick i 8an på högstadiet för jag kände hela tiden att skolan inte var något för mig. Jag passade aldrig riktigt in, jag var speciell och jag hade svårt för vissa saker, fick inte den hjälpen jag behövde och då tyckte jag inte det var kul, precis som så många andra. MEN, det går fort. Idag står jag här, en måndag och igår hade jag ingen söndagsångest. I'm done with school. Bättre känsla kan jag inte riktigt komma på just nu, NU börjar mitt liv, nu ska jag lista ut vad det är jag faktiskt vill göra, hitta mig själv ännu lite bättre och ta vara på tiden, ta vara på allt och inte behöva umgås med såna människor som bara tar energi men inte ger något tillbaka, jag har insett att det var en hel del man umgicks med i skolan, bara för att man just gick i skolan, i samma klass. Men som man nu inte har något gemensamt med.

Okej, detta inlägget blev lite rörigt, det kände jag själv nu. Men jag hoppas ni förstår vad jag menar, min poäng med det hela? aja hur som helst, bit ihop, plugga hårt och sluta inte kämpa. Studenten är närmare än vad ni tror.

 

Min fina klass, mina fina vänner, jag saknar och älskar er och ni vet precis vilka ni är.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas