NATHALIE ERICSON - mitt enkla liv !

Mål för 2016

Inför 2016 som snart knackar på dörren så finns det ju såklart mål och planer. 

Jag planerar tävlingsdebut till våren någon gång, och då är det framförallt mycket pay'n ride för att få honom att komma ut och vänja sig. Börja med en LC så han känner sig säker och förhoppningsvis köra en LB lite längre fram på året. Jag ska ta det lugnt med honom, göra allt i hans takt och känna att han känner sig säker - och gå vidare utifrån det. 
Till att börja med är det framförallt träning av " tävling " som är fokuset i det hela, att Gines ska känna sig trygg med hela tävlingsgrejen och att vi ska tävla ihop. Att få bra procent och vara nöjd med sin ritt är givetvis en stor del i målen, men det får komma med rutinen helt enkelt. 

Att tävla är inte alltid så enkelt som det ofta ser ut, det ligger mycket bakom varje ekipage. Man behöver träna mycket, på många olika punkter. Allt grundar sig egentligen i en bra relation mellan häst och ryttare, att man är trygg och litar på varandra. Så det är bara att öva, öva och öva lite till, då får man precision och flyt och bra resultat. 
Gines är en väldigt trygg kille som förlitar sig ibland lite för mycket på mig på ryggen än vad han egentligen borde. Styr jag mot ett hinderstöd så skulle han gå rakt in i det för han litar på mig. Ibland är han lite för dumsnäll för sitt eget bästa haha. 
Men han är som sagt väldigt trygg och lugn för att bara vara 4 år, han är inte rädd för mycket. Så jag tror * PEPPAR PEPPAR * inte att det kommer bli några problem med att träna honom inför tävling, men man ska aldrig säga aldrig. 
Ett drömmål är LA-debut nästa höst, beroende på hur våren och sommaren går naturligtvis - men ett mål är ett mål ! 

Vad har ni för mål med era hästar inför 2016? 

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas