NATHALIE ERICSON - mitt enkla liv !

Boxvila

Igår morse kom Sandra och hämtade mig så åkte vi till stallet för att vet skulle komma och kolla på Gines hov. Han var där i närmare 2,5 timme om jag minns rätt. Han hittade vart skruven hade gått upp och började pilla med det. Han gjorde ett bra jobb och sa att Gines hade haft en riktig tur för det såg inte ut som att det hade skadats något, VILKEN JÄVLA TUR. Men nu väntas det boxvila i 1 månad med byte av gips varannan dag till att börja med och sen får vi se hur det blir framöver, han sa att det har gått bra och antagligen också kommer bli bra om det inte blir komplikationer eller infektioner då vill säga. Så vi ska vara väldigt noga med att byta och ge han dom sprutor och mediciner som han behöver varje dag nu ett tag framöver. 
Han ska även få en så kallad " specialsko " på den hoven, han ska få en ringsko med en platta som man skruvar av och på och under den plattan ska vi kunna tvätta och byta all bomull och sedan kunna skruva på den plattan igen, allt för att undvika att få i smuts osv så det inte blir infektioner. Hoppas det kan bli lite kallt igen så han åtminstone kan få gå ut i en grushage eller få promeneras lite på vägen fram och tillbaka, det är bra med kyla. Men så länge det är regnigt och blött så får han stå inne på box, han var rastlös redan igår stackarn.. 

 

Jag mår fortfarande sådär, äter mina starka tabletter som jag ska och är lite snurrig, ser suddigt och är konstant trött hela tiden. Så det var jobbigt att vara i stallet igår men samtidigt något jag ville för att finnas där för min lilla kille och även veta hur allt ska gå till med hans hov när jag sedan är bra och kan åka dit. Så nu står han med ett rött gips och äter lite hö. Veterinären sa även att han bara skulle få hö, vitaminer och mineraler och ingen kraft eller musli just för att det kan bli magproblem. Jag kunde som sagt inte ta några bilder igår för har ju ingen telefon och kameran tänkte jag inte ens på i det läget. 
Ah, nu är det bara att hålla tummarna och tänka positivt så blir han förhoppningsvis bra snart igen, min lille bebis. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas