NATHALIE ERICSON - mitt enkla liv !

vilken dag det blev..

Ja, vart ska jag börja ens? Jag och min tränare Lotta skulle rida bort till klubben och rida lite i manegen, skulle bli en mysig klättertur dit och första gången Gines skulle få vistas i en manege. Det slutade dock inte så mysigt som det låter, utan dagen förändrades helt och hållet efter bara några minuter. 

Vi red på ängen bredvid hagen där stona gick, både Gines och Mynta kändes väldigt pigga och glada, tror det berodde på kylan och all frost. Klockan var nog bara strax efter tio imorse och det var -8 grader, så var inte konstigt att dom var lite vinterglada. Vi hann bort till bäcken ( där jag flög av sist ) och där tog det stopp kan man säga, Gines ville inte gå över så Lotta och Mynta hoppade över bäcken och väntade på oss på andra sidan, Gines ville ändå inte. Så Lotta och Mynta hoppade tillbaka för att försöka " få med sig Gines " så jag backade bak Gines men Mynta hoppade så långt så kom så nära oss i alla fall, när Lotta sen skulle vända Mynta för att vi skulle gå över bäcken ( igen ) så tycker Mynta att Gines är alldeles för nära ( sto ni vet ) så hon sparkar mot Gines men ser inte att det är jag som står bakom henne och hon träffar mig rakt i magen/höften och jag flyger i en sån fart av smällen och landar på ryggen någon meter längre bak och Gines springer iväg i full galopp!! jag blir liggandes och bara skriker och gråter samtidigt, trodde att jag skulle dö.. det värkte något sjukt i hela magen och jag trodde att jag blödde, eller att alla tarmar typ hängde utanför kroppen haha, kunde inte böja mitt högerben och höften värkte. Lotta hjälpte mig så gott hon kunde med en stressad Mynta i andra handen tills Carina och Sandra kom sprintades över ängen och höll upp mig. Carina och Ann fick tag i Gines och tog in honom och var så fantastiskt snälla som hjälpte oss med honom så vi bara kunde åka till sjukhuset. 
Väl inne på sjukhuset konstaterade min läkare att jag hade fått en blödning i höften och en rejäl smäll och kommer ha väldigt ont framöver och sjukskrev mig. Han sa att jag hade sån otrolig tur, för min iphone låg i min innerficka i kingsland västen och den var helt KROSSAD och BÖJD. Så iphonen hade räddat en stor del av min höft, vill inte ens tänka tanken på vad som hade kunnat hända om inte den var där.. 

Nu på kvällen åkte pappa till stallet för att hämta min bil och pratade med Lotta och dom kände igenom honom, han var väldigt stressad och lite chockad. Varm i ena hoven och svullen i benet. Sandra kom dit så skulle dom kyla hans ben, så såg dom att det satt en 5-7cm lång SKRUV i hoven, Lottas man Stefan fick dra ut den med en tång..min stackars bebis.. fy vill bara åka ut till honom och sova inne i boxen med min stackars lilla kille. 
Men nu tar Lotta och Sandra hand om honom, kyler och spolar benet och ska linda och fixa till hoven,  medans jag ligger här i sängen med världens värk.. Så resultatet utav denna dagen blev att jag hade en otrolig änglavakt, och förhoppningsvis blir det inget illa med Gines. Nu ska jag sova för jag äter så starka tabletter att jag är helt snurrig och trött, därav att jag kanske skrivit lite osammanhängande eller stavat fel , godnatt skriver mer imorgon när jag hälsat på min fina kille igen. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas